Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Onderzoek 4 oktober over mondkapjes en angst om besmet te worden

Onderzoek 4 oktober over mondkapjes en angst om besmet te worden

Dringend advies mondkapjes naar politiek
Foto: Dringend advies mondkapjes naar politiek OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Via Peil.nl is dit weekend o.a. dit vastgesteld: Dit is de reactieo van de ondervraagde op het dwingend advies van de regering inzake mondbescherming in openbare binnenruimtes: 64% van de Nederlanders vindt het advies van de regering t.a.v. mondkapjes goed. 17% geeft aan daar al mondkapjes te dragen, voordat dit advies werd gegeven. Een groot …

Onderzoek 4 oktober over mondkapjes en angst om besmet te worden Lees verder »

Lees volledig artikel: Onderzoek 4 oktober over mondkapjes en angst om besmet te worden

Leestijd: < 1 minuut

Via Peil.nl is dit weekend o.a. dit vastgesteld:

Dit is de reactieo van de ondervraagde op het dwingend advies van de regering inzake mondbescherming in openbare binnenruimtes:

64% van de Nederlanders vindt het advies van de regering t.a.v. mondkapjes goed. 17% geeft aan daar al mondkapjes te dragen, voordat dit advies werd gegeven. Een groot deel van degenen die aangeven het geen goed advies te vinden, geven aan ruimtes waar men een mondkapje moet dragen zoveel mogelijk te mijden. Van alle Nederlanders is dat ongeveer 25%. Bij kiezers van FvD en PVV zien we dat deze groep het grootst is. Bij kiezers van GroenLinks het minst.

Ten aanzien van de kenmerken geslacht en leeftijd zien we dit:

 

Meerdere keren hebben we gerapporteerd in welke mate de ondervraagden bang waren dat ze besmet werden met het Coronavirus. In de volgende twee grafieken laten we zien hoe dat sinds maart is veranderd. De grafiek geeft weer het percentage mensen dat de kans boven de 50% schatte dat men besmet zou raken.

In maart dacht nog 38% dat de kans om besmet te raken groot was. Dat daalde tot 9% in juli. Inmiddels is het 18% en ligt het dicht in de buurt van de kans, zoals die half mei werd ingeschat. Bij de groep onder de 35 jaar zien we de grootste schommelingen in de tijd gezien. In maart was het nog meer dan 50%, in juli was dat 6%. Bij de Nederlanders boven de 65 jaar zien we de minste schommelingen. Zij achttem de kans het kleinst. Dat zal mede liggen aan het feit dat zij hun kontakten meer hebben willen/kunnen minimaliseren.

Deze grafiek laat deze informatie zien naar twee andere kenmerken.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

  • MEER OVER
BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12