Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 19 juni

Dagcijfers 19 juni

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 19 juni

Leestijd: < 1 minuut

Dagrapportage

De GGD-dagcijfers van donderdag jl. waren 35% lager dan de week ervoor. Het percentage positief is 4,4%, terwijl dat een week geleden 5,5% was. Het aantal mensen dat zich liet testen was ongeveer 20% lager dan vorige week. Omdat zaterdag en zondag bij de GGD de rustigste dagen zijn zullen de cijfers bij de GGD zaterdag en zondag op ergens tussen de 600 en 700 uitkomen. De dagcijfers van het RIVM waren vandaag wat te laag t.a.v. de GGD-cijfers (een computerstoring). Vermoedelijk circa 150 a 200 te laag. Dus dat wordt morgen gecorrigeerd. Maar maandag zou het RIVM wel eens een cijfer kunnen gaan melden van rond de 600. Dat houdt in dat Nederland ook heel snel internationaal gezien zal worden als een veilig gebied, hetgeen ook gevolgen zal krijgen voor het reisgemak.

De cijfers zijn nu ongeveer gelijk aan die van begin september 2020.

En de grafiek ziet er als volgt uit:

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12