Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 27 juni

Dagcijfers 27 juni

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 27 juni

Leestijd: < 1 minuut

Dagrapportage

De GGD-cijfers afgelopen vrijdag lieten iets meer geteste personen zien dan de week ervoor (ruim 17000). Maar het positieve percentage ging van 4,4% naar 3,2%. De daling van het aantal positieve testen is 23%.  Het vertraagd, zoals je kan verwachten naarmate het de waarde nul nadert. De kans is groot dat het aantal positieve testen bij de GGD zaterdag en vandaag onder de 500 terecht komt.

De ziekenhuisopnames dalen nu ook in de richting van nul. Juist omdat de cijfers zo dicht bij nul liggen zal het dalingspercentage gaan afvlakken en komen we waarschijnlijk op een laag plateauniveau terecht.

Het is interessant de ontwikkelingen van Nederland te vergelijken met die van Bulgarije. De bevolkingsopbouw verschilt niet zoveel. De gezondheidszorg wel. De maatregelen in Bulgarije waren wat minder streng dan in Nederland (zeker vanaf oktober 2010). In Bulgarije gaat de vaccinatie veel langzamer dan in Nederland. Men staat nu op ruim 10% van de bevolking is die twee keer is gevaccineerd. In Nederland is dat ruim 30%.

Goed is te zien dat in Bulgarije de stijging een maand later begon en een maand eerder weer daalde. In Bulgarije had men niet de kamelenbult die wij in het najaar kregen.

In Bulgarije daalde zo rond half oktober de temperaturen onder de 15 graden.

Sinds februari/maart wordt in Bulgarije ivermectine ingezet om Covid-19 te bestrijden. Lees bij voorbeeld dit.  Vanuit Nederlanders woonachtig in Bulgarije heb ik begrepen dat sinds begin maart het gebruik van Ivermectine sterk wordt aangemoedigd en breed toegelaten. En ook in ziekenhuizen wordt gebruikt.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12