Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 9 juli

Dagcijfers 9 juli

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd.Vandaag de cijfers voor 9 juli 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 9 juli

Leestijd: < 1 minuut

Dagrapportage

De sterke stijging van de positieve testen zit vooral in de leeftijdsgroep 15 tot 35 jaar. Daarom wil ik vandaag daarop inzoomen. We hebben de ontwikkeling van de cijfers genomen van de positieve testen naar leeftijd. Dit is een zogenaamde stroomdiagram sinds de derde week van februari.

Op een andere wijze kan getoond worden hoe leeftijdsspecifiek de ontwikkelingen van dit moment zijn. We hebben drie dagen genomen uit het verleden (18 december met het hoogste aantal positieve testen, 2 mei toen er een daling werd ingezet, 26 juni toen de cijfers op het laagst waren en nu. Met de absolute aantallen per leeftijdsgroep.

Goed is te zien dat deze periode volledig verschilt van die in december. Het zijn met name de groepen tussen de 10 en de 29 jaar. Samen verantwoordelijk voor 85% van alle positieve testen twee dagen geleden.

Naarmate we naar een oudere groep gaan kijken zien we dat de stijging kleiner wordt. Boven de 40 jaar is het aantal positief getesten twee dagen geleden  400 geweest. Op 18 december was dat 5000! Een factor van circa 12 keer zoveel. Boven de 60 jaar zien we ruim 50 positief getesten. Dat was op 18 december circa 2000. Dat is 40 keer zoveel.

De komende tijd zullen we die ontwikkeling goed in de gaten houden, want die ontwikkeling boven de 40 jaar zal een indicatie vormen van een mogelijke toename van de ziekenhuisopnames.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12