Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 8 augustus

Dagcijfers 8 augustus

Green team banner tussen
Foto: Green team banner tussen OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 8 augustus 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 8 augustus

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Hoewel de GGD-cijfers van afgelopen vrijdag ook weer lager waren dan de week ervoor, neemt het dalingspercentage af. Het is nu -19%. Bedenk daarbij wel dat het de ervaring is dat bij een daling het aandeel “false positives” groter wordt. (Dus personen die niet meer besmettelijk zijn, maar nog wel positief worden getest). Omdat zaterdag en zondag bij de GGD altijd duidelijk lager is dan de dag ervoor, kan verwacht worden dat het aantal positieve testen op zaterdag en zondag onder de 2000 zal zakken. Als de trend van de week wordt doorgezet zou dat zaterdag een cijfer worden van rond de 1800.

Het RIVM meldde vandaag 2347 positieve testen plus een computerstoring. Maar op basis van de GGD-cijfers lijkt die computerstoring weinig effect te hebben gehad (hoewel het natuurlijk onacceptabel is, hoe vaak dit storingen voorkomen).

De ziekenhuisopnames, zoals die bij Stichting NICE te zien zijn, laten ook een verdere geleidelijke daling zien. Naar leeftijd is het beeld wat grillig. De piek lijkt rond de 26e juli gelegen te  hebben. Omdat de bezettingscijfers ook afhankelijk zijn van de uitstroom en ligtijd zal die piek wat later in de tijd liggen.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12