Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » De Cijfers » Dagcijfers 11 september

Dagcijfers 11 september

Voorkant green team
Foto: Voorkant green team OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 11 september 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 11 september

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van donderdag t.o.v. de week ervoor laten een beperkte daling zien. Het aantal mensen dat zich liet testen ging met -maar 3% omhoog, maar het aantal positief getesten met 11% naar beneden. De vierde dag op rij dat de cijfers t.o.v. de week ervoor wat dalen.

Bij de leeftijdsverdeling zien we dit patroon.  Alleen bij de groep tussen 0 en 9 zien we een stijging (maar nu lijkt het weer te stabilseren). Bij de groep tussen 20 en 29 zien we een duidelijke daling. Bij de andere groepen zien we een stabilisering of lichte daling.

Hoewel donderdag nog iets te vroeg lijkt, maar de eerste indruk is dat de Grand Prix, die al op vrijdag begon, niet voor een duidelijke verhoging van het aantal positief getesten, heeft geleid. Dat moet in de komende drie dagen geheel duidelijk worden.

De ziekenhuisopnames vandaag lieten een daling zien. Groter dan in de lijn van de trend, maar dat kan liggen aan het feit dat het vrijdag betreft.

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12